Virágban pompázó gyógynövény kert

A Johanneum lakói az ablakukból és az udvaron sétálva színpompás virágokba, és üde egyre növekvő zöld növényekbe gyönyörködhetnek

A kertben a szerkezeti rendbetétel mellet, folyamatosan a növényállomány egészséges életét szolgáló munkákat is végezzük. E két elkülönülő munka jól kiegészíti a napokban egymást, és egyik a másikat szükségessé is teszi egyben. 

A kert ágyásainak határoló egységét képező téglák cseréje, kiegészítése, bővítése  biztosítja az egymás melletti növények elkülönítését, valamint az ágyásban elvégezhető munkák útját. Ezen tégláknak köszönhetően lesznek "tiszta" ágyás részek ahol csak egy növényfaj különböző méretű, és életkorú egyedei találhatók meg. Az erősebb növények gyökerei sok helyütt felnyomják, roncsolják a téglákat ezek cseréjét, pótlását a kapálás és ásás mellett könnyen elvégezheti az év során a ember. 

A gondos öntözést, talaj lazítást a növények így nyár elején szép virágzatuk fejlesztésével, és zöld leveleik növesztésével "hálálják meg. Az üde növények és színpompás virágaik, pedig sok rovart, pillangót, lepkét csak a kert környezetébe, ezzel a gyümölcsfák beporzását is segítve, és örömet adva az arra járóknak. 
 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: