A megnőtt speciális fodormenta szedése

Az oldalsó krupban egy keresztezett változata lett még a március elején elültetve, és ennek a fodormentának ez évben már a második beérett levél mennyiségét tudtuk szedni ezen a napfényes délelőttön.

A körkruppon kívül, ahol nagy mennyiségben "hagyományos" fodomenta nő, még két helyen található a kertben fodormenta. Van két tő barna menta, mely szára és levele barnás árnyalatáról kapta nevét, a másik a képenek látható illatában intenzívebb, de ízében kevésbé fodormentaára emlékeztető változata e növény fajnak. Ezen töveket március elején ültettük ki, és első szedése, mely a növény méreteiből adódóan szerényebb zöldfelületet adott május végén, a második beérése az esős időjárásank és a sok napsütésnek hála, már magasabb növényt méretet és nagyobb levél méretéből adódóan több menta levelet adott felhasználásra. A képen látható hogy a szomszédis krrupok a mentával szomszédos részén a növények egymás növekedését kismértékben de már zavarták is.

A leszedett növényket csokrokba kötve az üvegház elő részében szárítottuk természetes száittásal, kihasználva a napok magas hőmérsékletét.

 

 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: