A kert minden részén új bimbók, magok, virágok fejlődnek

A napos meleg időjárás a növényeket színpompás egyre növekvő terméskezdemények érlelésére sarkalja, és színpompás virágok csalogatják a méhek, lepkék egész seregét.

A tavasz elején megmetszett gyömölcsfák, melyek közvetlen a fűzernövény kert mellet állnak, a virágbontás után a kezdődő világoszöld terméseit kezdi érlelni, előre jelezve számunkra a várható idei termés mennyiségét. A korona alakító metszés következtében a fák a tavalyi évhez képest kevesebb termést mutatnak, de a fa állomány és a termés fán elhelyezkedése kiegyenlítetebb, a fa méretéhez jobban igazodó darabszámot tár elénk.

A kertbe a növények sokszínű, és változatos méretű, és alakú virágokat hoznak, ezzel a pillangók, méhek, és rovarok tucatját vinzák a kert krupjai fölé. Ezen álati látogatók segítik a növények szaporításást, és megtermékenyítését.

Az üvegházban a palántázó asztalokon egyre szaporodnak a növények mind fajta sokszínüségben, mind a növények méretében. A meleg amely az üvegházban van, némely növényre ösztönzően hat a fejlődésést tekintve, de vannak növények melyek csak a minimális időt képesek a palánta növekedés ideje alatt ebben a klímában eltölteni.

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: