Váratlan vendégek az Élméntábor első napján

Az Evangélikus Egyházközség szervezésben 2018.07.16-20 között megtartott "Élmény Táborba" hétfő délelőtt az Alapítványunk Mosolyszolgálata is megjelent, hogy vidám perceket töltsenek el a táborozókkal.

Gyülekezetünk Renényik Iskolájának udvara ismét gyerekzsivajtól volt hangos a nyár közepén, hisz az Egyházközség „Élmény Táborának” első napja is már sok váratlan vendéget tartogatott, akik mind a gyerekek kedvében próbáltak járni. 

Doktor bohócaink váratlan és közvetlen megjelenésével az udvaron, azonnal felkeltette a gyerekeket az reggeli Áhítat után, hisz azonnal játéra hívta őket. Vass Szilárd és Balogh János mindjárt maga köré gyűjtötte a tábor résztvevőit, és mozgásra invitálta őket, hogy tartsanak egyenlő távolságot egymástól, és töltsék ki az udvart így. Megbolydult az összes ott lévő a gyereke. 

Ezután a kavalkád után  egy egymás nevét megismerő és memorizáló játékba kezdtek. A részvétel senkinek nem volt kötelező, „…de aki kimarad, az lemarad…” szót a jelszavuk! 

Egymást megismerve, „kötéltáncolásra” hívták a részvevőket, itt már szigorú szabályok voltak, csak a kötélen egyensúlyozhattak bátor vállalkozóink, lenézni, lelépni róla tilos! A cél a magassági sorrend kialakítása volt.

Ezután egy aknakeresésre hívták több csoportba a résztvevőket. A bátor vállalkozóknak a többiek segítségével, bekötött szemmel eljutni veszélyes akadályok között a bombáig, majd visszavinni a többiekhez.

Ez az egységbe kovácsoló feladat, mely a tábor kezdeti feszélyezettségét sikeresen oldotta, jól előkészítet a tábor gördülékeny hangulatát és kötetlen vidám lékkörét. 
 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: