Vaddisznók jártak a gyógynövény kertbe

A gyorsan beköszöntő hideg, nemvárt látogatókat csábított az Alapítványi tanulmánykert magas-ágyásai közé. A vadállatok élelem keresésükkel nagy kárt okoztak a már részben téliesített kertben.

Az intézmény dróthálós kerítése, mely hátulról határolja a tanulmánykertet, nem tudott ellen állni a vadisznóknak és özeknek akik a kerítést felnyomták, ezzel megrongálva azt, több helyen is bejutottak az Otthon kertjébe. Az állatok élelem keresése közben több magaságyást is széttúrtak, kiforgatva a növények töveit. A kerítést felülről megszabva az őzek is bemásztak, akik legelésüttel több félfás növényt, is letépkedték a téliesített ágrészeket közül, ezzel sebzésket okozva, előidézve a kórokozók- fertőzések bejutásást és növelték a növények fagykárosodásának is a lehetőségét. 

A mindennapi munka során a kertbe a növénytövek betakarása- visszaültetése és az ágyások helyre állítása mellett a kerítés gyors javításának a feladata is előttünk áll, nehezítve ezzel az állatok ismételt könnyü bejutásást, és károsítását.

 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: