Újra indulnak a közösségi kert előadásai

Alapítványunk keretein belül megvalósuló TOP-6.9.1-15-SH1-2016-00001 TÁRSADALMI EGYÜTTMŰKÖDÉST ELŐSEGÍTŐ KOMPLEX PROGRAMOK AZ ÓPERINT VÁROSRÉSZEN CÍMŰ PÁLYÁZATÁBAN BELVÁROSI KÖZÖSSÉGI KERT KIALAKÍTÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ SZEMLÉLETFORMÁLÓ AKCIÓ ELŐADÁSAI 2018.03.03.-én folytatódnak, kétheti rendszerességgel az tavaszi időszakban is.

A megvalósuló előadások célja, hogy a pályázat részeként az Evangélikus Templom mellet kialakításra kerülő közösségi kertben alkalmazott termesztési technikák, tervezési munkák, és az elültetésre kerülő növényeke és gondozási munkálataikat előkészítse és az akció terület lakóival megismertesse.

2017 évben az utolsó előadáson a közösségi kertek kialakulásának történetéről, és történelméről hallhattak egy rövid bevezetőt a hallgatók. 2018-as első előadáson ezt újra átismételve és tovább folytatva a közösségi kertek fajtáiról, és kialakításuknál figyelembe veendő elvekről hallhatnak a hallgatók.

Az Egyházközségnél folyó építkezések miatt az előadások helyszíne a Gyülekezeti kis terem lesz a tavaszi időszakban, mely a káplna mellett helyeztkedik el.

 

2018.03.03. Szombat 9:00 Kisterem

Közösségi kert mint a közösség építés helyszíne
Kinek épül a kert? 
Közösségi kert hogy lehet a generációk közötti párbeszéd helyszíne
Hogy választom ki azt a közösséget, akinek a kertet szánom
Idős és fiatal személyek közötti párbeszéd felélesztésének helyszíne hogy lehet egy közösségi kert

 

Várunk minden volt és új érdeklődót ingyens rendezvényeinkre!

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: