Új csemeték védelme

A pályázaton nyert és elültetett gyümölcsfákat koruk, méretük, és a terület kitettsége miatt fizikai védelemmel is el kellett látni az állaguk megóvása miatt.

Az ültetés után az első védelmet egy felajánlásba a téli és kora tavaszi időpontra kapta az Alapítvány, egy négy irányban is érzékelő vadriasztó volt, mely próba kép került kitelepítésre a frissen ültetett faültetvény közepére. Be tudja e tölteni a kívánt fikciót, érdemes e ebbe az irányba a későbbiekbe a kert védekezését bővíteni.  Ekkora területen a csemeték megóvása mellett, a napenergiájának elégséges lesz e a téli napsütés, hogy folyamatosan üzemelhessen.

A második lépésben hálóval vettük körbe a csemeték közvetlen közelét egy 60 cm átmérőjű körben. Ennek a munkafázisnak a segítségével földel a növények tőtakarása, lombbal a növény föld feletti része e területen belül könnye megvalósítható volt. 

Ezen munka védi a csemetéket a fagytól, a téli hidegtől, a kisebb álatok rágásától, és megnehezítik, a nagyobb a területre betévedő, állatok taposási, túrási kártevését. E védelem biztosítja a növényeknek a megfelelő csapadék és oxigén ellátást, valamint tápanyaggal látja el a növény gyökereit.

A takarás a vegetációs idő végéig marad a fák körül, kora tavasszal eltávolításra kerül majd a hálókon belüli levélmennység, ezzel lehetőséget adva a fák növekedésére.
 

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: