Történetek Dr. Bohócaink tollából áprilisi Mosolyszolgálatuk alkalmain

Dr. Bohócaink személyes hangvételű történeteket osztanak meg kórházi munkájukról, mely segít láttatni azt, hogy mennyire fontos de egyben mennyire nehéz is az Ő munkájuk. Mik azok a szituációk amik szembe jönnek velük munkájuk során, mikből lesznek segítségüknek hála könnyek helyett mosolygás.

Dr. Bohóc Szilárd

Előfordulhatnak olyan esetek (igaz, nem gyakran), amikor nincs szükség ránk, doktorbohócokra. Erre egy példa: 

Egy nagyobb család (apa, anya, gyerek, testvér, barátnő) épp elfoglalta a szobáját a kórházban, amikor megérkeztünk hozzájuk. Az anya rögtön megszólalt: nagyon sajnálja, elnézést, de most nem alkalmas. Fáj a feje, beteg a gyerek, és ne sértődjünk meg, de most nagyon nincs hangulata… 

Meghökkenve kérdeztünk, hogy akkor most… menjünk ki…? Annyira képtelennek találtuk még a kimenetel gondolatát is, hogy a gyerekek elkezdtek nevetni. Anyuka sajnálkozva helyeselt: igen, távoznunk kéne. Erre elindultunk kifelé, mentegetőzve, megígérve, hogy többet nem zavarunk, felborítva egy-két széket kifelé igyekezetünkben, nekimenve a falnak, összetévesztve a fürdőszoba ajtaját a bejárattal… természetesen a gyerekek nagyon élvezték a röpke pár perces távozást, de a végén még anyuka is elnevette magát.

Vajon tényleg nem volt ránk szükség?

 

Dr.Bohóc Jani

A csecsemőosztályon az egyik szobából hangos bömbölés hallatszott. Bekopogtunk, benéztünk és érdeklődtünk Dr. Bohóc Robival, hogy innen jön-e ez a csodaszép énekhang…? Az Anyuka panaszkodott, hogy már régóta tart a sírás, és semmivel nem tudja lecsendesíteni a kislányát. 

Hát, ez remek, mondtuk, ugyanis mi éppen énekest keresünk a leendő zenekarunkba, és kintről hallottuk, hogy ebben a szobában egy nagyon nagy tehetség van. A pici baba annyira meglepődött, hogy rögtön abbahagyta a sírást, anyukája legnagyobb megdöbbenésére. 

Elkezdtünk zenélni: Robi az ukulelén játszott, én voltam a ritmus szekció. Kezdődne a koncert, indulna az ének... a pici lány azonban csak nem akarta elkezdeni a szólót, csupán tágra nyílt szemekkel, érdeklődve hallgatta a zenét. Több stílussal is próbálkoztunk a rock zenétől az operáig, de továbbra is csak csöndben, ellazulva figyelt. 

Végül az Édesanya megköszönte nekünk a látogatást. Sikerült megnyugtatnunk a csöppséget, bár szólóénekes nélkül maradtunk.

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: