Szint vittünk a szombathelyi kórhát gyermek-intenzív osztályára

Alapítványunk idén decemberben már másodízben segítette a Szombathelyi Markusovszky Kórház gyermek intenzíven illetve koraszülött osztályon fekvő kisgyermekein. 

Idén is Horváth-Gömböcz Eszter kuratóriumunk tagja ötletére hirdettük meg a Koraszülöttek világnapjához kapcsolódó gyűjtésünket több helyszínen a Szombathelyi Evangélikus Gyülekezet Intézményeiben dolgozókat és ott nevelkedő gyerekek szüleit megszólítva.  

Az adománygyűjtésben idén is elsőként vett részt a  Szombathely Evangélikus Egyházközség gyülekezete, hisz Ő a gyűjtés hetét megelőző vasárnap mindkét Istentisztelet  perselyadományát e célra ajánlották fel.  Azt ezt követő egy héten keresztül a Reményik Sándor Alapfokú és Művészeti Iskola diákjai és szüleik, valamint a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Csalási Bölcsődei csoportjaiba járó gyerekek szüleinek nagylelkű támogatása tette lehetővé e gazdag támogatását. Segítségüknek hála idén több mint 100 textilpelenkát és 2 speciális cumisüveget tudott Alapítványunk a befolyt összegből vásárolni, az osztályok kérését előzetesen meghallgatva.

A támogatok a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy emléktárgyat kaptak a lila szimbolikus színből, mely a koraszülöttek napjának világszerte ismert jele. Idén is ezt a Túróczy Zoltán otthon idős lakói készítették, nagy szeretettel és gonddal, ezzel mögé állva és támogatva e célt a saját lehetőségeiket kihasználva. Az idén egy lila szívet készítettek mely könyvjelzőként alkalmazható a mindennapokba. Ezen tárgy használat közben felhívja a figyelmet a koraszülöttekre, és elesteségükre, valamint jó érzéssel töltheti el azokat, akik készek voltak áldozatokat hozni e legkisebbek érdekében.

Köszönjük minden támogatónknak a halló szívet!

Kapcsolódó galéria

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: