Szent Márton szolgálatán keresztül dolgozták fel a szociális munka történetét – Diakóniai konferencia 2016

Forrás: diakonet.hu, fotó: facebook.com / Angyali Segítség az Ótemplomból Révfülöp – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Diakóniai osztálya Buda Annamária osztályvezető vezetésével konferenciát tartott Révfülöpön. A kétnapos szakmai rendezvényen a diakóniai intézmények vezetői, lelkészei és munkatársai vettek részt. Több mint száz érdeklődő hallgatta a szakmai előadásokat és dolgozta fel a hallottakat a műhelymunkára is lehetőséget nyújtó találkozó során.

A vezetők megkezdték a felkészülést az új szabvány szerinti minőségbiztosítás bevezetésére, szó volt a kockázat- és konfliktuskezelésről a mindennapokban. A szupervízióról, önkéntes tevékenységről szóló előadások mellett ismertették az aktuális jogszabályváltozásokat.

A szociális munka történetének Szent Márton szolgálatán keresztül történő feldolgozása mellett szó esett a szociálpolitikai változások hatásáról, a szakmai dolgozók involválásáról. A szociális szövetkezetek munkájának bemutatásán túl, a szociális oktatás jelenlegi helyzetét ismertették az előadók a konferencián, ahol az esti kötetlen beszélgetések mellett egy rövid hajókirándulásra is lehetőség nyílt. 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: