NŐI VILÁGIMANAP

Forrás az imanap hivatalos oldala: www.vilagimanap.hu Március 2. a nők ökumenikus világimanapja, melyre gyülekezetünkben is megemlékezünk. Az alkalom időpontja: március 7. 18 óra.

„Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!”

A heri grontapu di Gado meki bun doro, dóro!

 

Kezdetben Isten a semmiből teremtett. De minden, amit megteremtett, a helyére került a teremtettségben. Mindannyian kapcsolatban állunk egymással – a föld a fénnyel, a víz az éggel, a fák magjai az élőlényekkel, és az emberiség Istennel. Egyik sem létezne a másik nélkül, és mindennek a forrása Isten.

A kapcsolatoknak e rendszerében jóság volt. De ehhez ennek a köteléknek a megtartásához elengedhetetlen a törődés. És tudjuk, hogy ezt nem sikerül teljesítenünk!

A suriname-i nők felemelik hangjukat, hogy emlékeztessenek minket: mi vagyunk Isten teremtett világának gondviselői!


Felhívját figyelmünket arra, hogy sürgető szükség világunk védelme, amikor több mint 180 ország aláírta a klímaváltozásról szóló Párizsi Egyezményt. A kötelezettségvállalás, hogy Földünk túlmelegedését meggátoljuk, egyrészt azon múlik, hogy a kormányok alkalmazzák-e a megfelelő irányelveket; másrészt mindannyiunk egyéni életvitelén.

Ahogy az egyik vezérelvünk megerősíti: „Az imádság abban gyökerezik, hogy figyelünk Istenre, és egymásra.” A világimanapi istentiszteleten Suriname multikulturális és soknemzetiségű népességét ismerhetjük meg. Elkalauzolnak minket közösségeikbe, megosztják velünk aggodalmaikat. A történelem ott van a szemünk előtt! A flóra és fauna rendkívüli! A mindennapi életet szőjük bele az imádságba.

Milyen jó Isten teremtett világa? Ez a kérdés, melyen elmélkedünk, és melyre válaszul személyes elköteleződésként vállaljuk, hogy vigyázunk a teremtettségre. Ugyanakkor lehetőség is arra, hogy megerősítsük közösségünkben az imanap mottóját: „Informáltan imádkozni, imádkozva cselekedni”. Mit tehetünk mi, a világimanapi mozgalom azért, hogy megőrizzük Isten teremtett világát?

Néhány egyszerű és konkrét ötletért a felelősségteljes cselekvést illetően, érdemes átnézni a Gyermekprogramunkat, ahol történetek, játékok találhatóak. Ez nagyszerű lehetőség arra, hogy több generáció együttműködve tegyen valamit egymásért és Földünkért. Érdemes kipróbálni!

Köszönjük a Suriname-i világimanapi bizottság munkáját, különösen a világimanapi énekeket illetően, amelyeket kifejezetten a témához írtak. Valamint köszönet a festményért, amely rámutat, hogy az isteni adományt értékelnünk és védenünk kell, és így továbbadni a jövendő nemzedékeknek.

Köszönetet mondunk továbbá mindenkinek, aki közvetlenül vagy közvetett módon részt vett az istentisztelet és a felkészülést segítő anyagok előkészítésében. Hosszú, mélyreható és áldott kapcsolat jött létre a liturgia megírása közben.

Úr Isten, hallgasd meg imádságunkat! Masra Gado arki wi begi.

Rosângela Oliveira, a Nemzetközi Világimanapi Bizottság elnöke

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: