Munkacsoport ülés Alapítványunknál

Vas Vármegye Önkormányzattal közösen most mint házigazda vett részt Alapítványunk TOP Plusz-3.1.1.1-21-VS1-2022-00001 Vas vármegyei foglakoztatási- gazdaságfejlesztési Paktum keretében tartott Szociális gondoskodás munkacsoport ülésen. Az ülés címe Szociális gondoskodás egyházi szemmel, lehetőségek és kihívások- diakóniai szolgálat működése a szombathelyi evangélikusság kebelében.

A résztevők első helyszínként a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Johanneum telephelyét tekintettek meg Szabó Miklós intézményvezető Úr vezetésével. Itt a felújított és még felújításra váró részeket is meg tudták nézni a szakma részvevői, és bejárás közben feltehették kérdéseiket ott a helyszínen.

A program a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ másik telephelyén a Túróczy Zoltán Szeretetotthonban folytatódott, ahol az idős ellátás egy 30 fős idős otthonban is megtekinthették a meghívott vendégek.
 

A rendezvény zárásaként három rövid előadást hallgathattak meg:

Steindl- Papp Judit evangélikus parókus lelkész

Szabó Miklós intézményvezető

Hutflesz Mihály kuratórium elnöke (Evangélikus Szeretetszolgálatáért Alapítvány)

 

A rendezvény zárásaként a kötetlen beszélgetés és egy szerény agape adott teret a kapcsolatépítésre és a szakmai tervek és irányok átbeszélésére.

 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: