Beszámoló a közösségi kert első előadásáról

Ezen előadássorozat két heti rendszerességgel szombatonként december végéig 8 alkalommal hívja a kertészkedés és növényápolás iránt érdeklődőket. Az előadás sorozat 2018-ban gyakorlati foglalkozásokkal és további elméleti anyagokkal kiegészülve március végén folytatódik.

Az előadás sorozat célja, hogy a területen élőkkel és az érdeklődőkkel megismertesse a kiskertben használható technikákat, melyek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség TOP--6.9.1-15-SH1-2016 számú pályázata részeként tavasszal megvalősuló közösségi kertben is jól használható dudást adjon át az embereknek. Az előadásokon a fennaratható és tudatosan elrendezett kert kialakításához szakszerű tanácsokat, és praktikus életből vett példákat kaphatnak a házkörüli-és közösségi kiskert tulajdonosok.

Az első előadáson az érdeklődők megismerkedhettek a kertek típusaival, a kert tervezés alapjaival, a gyógynövény és fűszernövényspirálok ültetési szintjeivel és ott használatos növényeivel, a magságyás rétegrendjével és helyes elkészítési sorrendjével, valamint a növényi szervezet felépítésével és működésével. 


Következő előadásunk:

Időpont: 2017.09.30 szombat 9 órai 
Helyszín: Evangélikus Templom melletti Gyülekezeti terem

A rendezvény látogatása ingyenes!

Várható témák: 

Termesztő berendezések felépítései, és használatuk előnyei
Növények optimális természeti igényeinek megteremtése, és ezek megteremtésének lehetőségei
Termesztéstechnológiák, szaporítási módok megismerése

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: