Megszépült a Evangélikus Templom melletti kertrész

A Társadalmi együttműködést elősegítő komplex programok az Óperint városrészen pályázat keretein belül Alapítványunk is társpályázóként hozzájárult ahhoz, hogy többek között a Szombathelyi Evangélikus Templom és a Túróczy Zoltán Idős otthon között elhelyezkedő kertrész megszépülhessen.

A munkasorán egy korszerű U alakú magas ágyás került kialakításra, melyet az Otthon lakói nagy lelkesedéssel be is népesítettek paprika-, paradicsom- és virágpalántákkal. Ezen ágyás mellett egy virágágyás is kialakításra került, mely a kertben már meglévő kör alakú gyógynövény ágyással egy egységet alkotva veszi körbe az új teret. A tervek szerint ezen krupok növényei évről évre színes és illatos környezetet biztosítanak az erre járók számára.

Ezen találkozási lehetőségeket segíti a kertben és a parkoló körül elhelyezett padok és asztalok is. A kertben napvitorla is elhelyezésre került és térköves út köti össze a felújított kemencét és magas ágyást az otthonnal, ezzel segítve az itt lakók és az erre járók akadálymentes mozgását. 

Ez az elvégzett fejlesztés helyszínt biztosít, Iskolai osztályoknak és Gyülekezeti csoportoknak kisebb rendezvények megtartásához, és az Otthon látogatói és lakói számára a pihenést és az együttlétet biztosítja, valamint a városrészben élőknek egy új közösségi teret jelent.


 

Kapcsolódó galéria

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: