Kórtermi műtét egy széken!

Történetek Dr. Bohócaink tollából májusi Mosolyszolgálatuk alkalmain! Dr. Bohócaink személyes hangvételű történeteket osztanak meg kórházi munkájukról, mely segít láttatni azt, hogy mennyire fontos de egyben mennyire nehéz is az Ő munkájuk. Mik azok a szituációk amik szembe jönnek velük munkájuk során, mikből lesznek segítségüknek hála könnyek helyett mosolygás.

A szobában, ahova érkeztünk, egy mosolygós tíz év körüli kisfiú volt az apukájával. Mondtuk nekik, hogy minden rendben van, csak egy-két vizsgálatot kell elvégeznünk a szobán: 

levegő-buborék koncentrátum vizsgálat;
hideg-meleg, világosság-sötétség arány pontos beállítása;
csöpögő csaptelep megjavítása.

Aztán észrevettük, hogy az egyik szék a szobában sípol. A kisfiú sem értette, hogy honnan jön a hang. Veszélyes betegség támadta meg az ülőalkalmatosságot, a neve „sipofília”. Szerencsére a többi székre és ágyra nem terjedt át. Gondos bemosakodás után megműtöttük a széket, amiből egy bohócorr bukkant ki, ez okozta a sípoló hangot. Az orr sípolt továbbra is, de rájöttünk, hogyha biztos helyen lesz, nem fog sípolni többé. A legmegfelelőbb helyen hagytuk, a kisfiú orrán. Mondtuk neki, ha elfáradna az orra, akkor tegye az apukája orrára. Ki is próbálta rögtön édesapján, aminek nagy kacagás lett a vége.
 

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: