Kész a kert az új fák fogadására

A Bemutató kert melletti területen az utolsó munkát is elvégezték a szakemberek, így készen áll az őshonos fák fogadására.

A férfikör által kivágott régi beteg és elöregedett gyümölcsfák lombkoronája és törzseinek elszállítása után a földben maradó gyökérzetének és tönkjeinek a kiásása- kiforgatásának munkáját végezte el egy vállalkozó gépi erő igénybevételével. A kis lánctalpas markoló, a gyógy- és fűszernövénykert ágyásai között könnyen és nagyobb károkozás nélkül tudott a munkaterületre bemenni, és ott egy délután alatt a munkáját elvégezni.

A gép a földbe lévő tönköket több oldalról körbeásva, tudta kifordítani őket, ezzel biztosítva a könnyű kiemelését a területről ezen maradvány- fa részeknek. A tönkök közvetlen környékét is átforgatta a gép a nagyobb gyökerek kiemelésének céljából. Ezt a lyukak vissza temetésével egy lépésben tudta megtenni, ezzel is segítve a talaj előkészítést, és a jövőbeni kertészeti- ültetési munkákat segítve. 

A kiásott tönköket a helyszínen a kert egy távolabbi részében tudtuk elásni. A munka végeztével a terület gépi elegyengetése is megtörtént, mely az ültetés mellett a tervezett fák közötti gyepszőnyeg fűnyírási munkáját is nagyban elősegíti az Intézmény dolgozói számára.
 

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: