Keresztény civil szervezetek konferenciája

Ebben az identitásválsággal küzdő világunkban különösen fontos az útmutatás, az eligazodás. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség évről évre fórumokat szervez az érintett és érdeklődő civil szervezetek részére, ami nagy segítség a helyes pályán való maradáshoz.

A mostani szakmai találkozó középpontjába a keresztény társadalmi felelősségvállalás témaköre került. Alapítványunk első alkalommal kapcsolódott be a Keresztény Civil Szervezetek Országos Fórumának rendezvényébe, amelyet a Parlament felsőházi termében tartottak 2022. szeptember 7-én. Az egyes előadók a közélet, a civil világ és a média felől közelítették és értelmezték a keresztény társadalmi felelősségvállalás témakörét, fontosságát, képviseletét.
 
A szakmai konferencián az előadók tanúságot tettek hitről, keresztény elvekről, felelősségvállalásról, a mindennapi Krisztus arcát kereső munkavégzésükről, toleráns vezetői elveikről. Mindezt a mindennapi életükben erőforrásnak, energiát adónak, vezérfonalnak, tettük mértékének megszabójaként tartják számon, és nap mint nap ezen az úton járva a környezetüknek is tovább adják, sugározva ezzel Isten szeretetét. 

Az eseményen részt vett szervezetek képviselői egymásnak és a társadalomnak is bíztatást és erőt sugároztak azzal, hogy sokan vannak, akik hasonlóan gondolkodnak ezekről az értékekről, életvezetési elvekről, és követendőnek tartják a Jézusi tanítást. A rendezvény közösségi élményét tovább gazdagította a szekciók közötti szünetben megvalósult egymás közötti személyes párbeszéd, tapasztalat- és eszmecsere, a jó példák és gyakorlatok átadásának és átvételének lehetősége.
 
Alapítványunkat Hutflesz Mihály kuratóriumi elnök és Pomeisl György alapítványi titkár képviselte a szakmai találkozón. 

Az esemény programját a mellékletben csatolmányként olvashatják az egyes előadók és témakörök felsorolásával. 

 

MKDSZ civil fórum a Parlament felsőházi termében 2022. szeptember 7-én.
Alapítványunk képviselői a szakmai rendezvényen.

Kapcsolódó galéria

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: