Johannita segélyszállítmány

A Johannita Segélyszervezet és Alapítványunk közös munkájának köszönhetően újabb kórházi eszközök érkeztek Szombathelyre.

A közös munka e két szervezet között, melynek volt előzménye már az előző évek során gyűjtések és segélyszállítmányok helyi szétosztása vagy gyűjtése során egy újabb szállítmány Szombathelyi fogadásával folytatódott augusztus végén.

Két kamionnyi kórházi eszközöket tartalmazó segélyszállítmány helyi raktára a régi EPCOS területén a most üresen álló csarnokok egyikében lett, amit az Alapítványunk erre a célra bérelt ki. Itt a terület adottságaiból fakadóan biztonságos és szakszerű lepakolásra, tárolásra és tovább szállítás előtti összekészítésre válogatásra van hely és lehetőség.  A szállítmány legértékesebb és egyben legnehezebben mozgatható és tárolható része a 64 db modern motoros kórházi betegágy. A konyhai tálaló kocsikat, folyosói és várótermi bútorokat, kórházi szekrénykéket, szivacsokat, függönyöket tartalmazó szállítmányt az elkövetkezendő hetekben a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ telephelyein működő intézmények mellett az Országos több intézményének is segíti majd eszköz felajánlással- biztosítással.

A lepakolási és a betárolási feladatokban e szállítmány körül ismét a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Férfikörének tagjai, a Renényik Sándor Cserkész Csapat nagycserkészei önkéntes munkájukat felajánlva,  és az intézmények karbantartói segítették. A nagyobb, kézi erővel nehezen mozgatható eszközöket a Galambos Trans Kft. egyik gázüzemű targoncájának és vezetőjének szakszerű segítségével tudtuk rövid időn belül biztonságosan lepakolni, melyet a célt támogatásra érdemesnek tartva céljainkat felajánlásban biztosított Alapítványunk részére.
 

Köszönjük a segítőknek az önkéntes munkát és a Galambos Trans Kft-nek a szegítségnyújtást!

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: