Dolgos kezek az Idősotthon udvarán

Alapítványunk is rész vett a Szombathelyi Evangélikus Férfikör és a Szombathelyi Evangélikus Gyülekezet önkéntes férfi tagjai mellett a Túróczy Zoltán Idősotthon udvarának megszépítésében.

Ezen a napsütötte szombat reggelen az Egyházközség parkolójában férfiak csoportja lapátokkal, ásókkal, kapákkal talicskákkal gyülekeztek, és azzal az erős elhatározással, hogy az Evangélikus Templom mellett több mint 20 éve épült Idősotthon udvarát még szebbé és bejárhatóvá tegyék.

Az Alapítványunk által támogatott és megvalósított  az épületet körbe ölelő sétány alapozási munkálataiból megmaradt és felhalmozott földkupacok elterítése szükséges és fontos feladatként állt az itt lévők előtt, mely az itt lakók és az Őket gondozók és látogatók számára is akadálymentes és biztonságos közlekedést szolgálja a jövőben.

Az egyesen kerti felület lehetőséget ad nem csak a beton nyomvonalon való haladásra, hanem a fűben a fák közötti sétálásra. Az elvégzett talajmunkák a jövőben asztalok, padok, virágládák kihelyezését is segíthetik, ezzel téve még otthonosabbá ezen területet.

A munka után a friss és elegyengetett földrészeket a dolgos csapat fűmaggal is beszórta, a terület mielőbbi vissza-zöldölését elősegítve.
A munka alatt lehetőség nyílt  egymás szerszámainak kipróbálására, kertészeti feladatok megbeszélésre- jól működő megoldások közkincsé tételére, és csoport tagjainak az egymás megismerésére a gyülekezet építésére, valamint az Alapítvány és a Férfikör tevékenységének, munkájának ezen körben való mélyebb megismertetésre.

A munkálatok alatt együtt dolgozott velünk a Szombathelyi Evangélikus Diakónia Központ intézményi lelkésze Riczinger Péter is, aki jelenlétével és  a munka végeztével egy közös hálaadó imával megadta a lelki hátterét a közös tevékenyégnek.


Köszönjük a sok vidám dolgos kéz munkáját!

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: