Gyűjtés az Evangélikus Nevelőszülői Hálózat megsegítésére

A Magyarországi Evangélikus Egyház gyűjtést szervez Sztehlo Gábor születésének 110. évfordulójára emlékezve az evangélikus nevelőszülői hálózat számára.

Az evangélikus egyház az elmúlt két évben három helyen: Nyíregyházán, Gödöllőn és Szombathelyen indított el nevelőszülői hálózatot, melyek tevékenysége immár közel száz gyermeket érint.

A nevelőszülőség áldozatvállalás, hiszen az ezt vállaló családok otthonaikba fogadják be azokat a nehéz sorsú gyermekeket, akiknek ezáltal jelentősen javul az esélye egy kiegyensúlyozottabb életre. Áldozatvállalás azért is, mert a nevelőszülőség kezdettől fogva magában hordozza a lemondást is: a gyermekek ideiglenesen kerülnek a nevelőszülőkhöz, akiknek az érzelmi kötelék kialakítása mellett a a gyermekek elengedése, útjukra bocsátása is feladatuk. Végül, áldozatos munkát megkövetelő szolgálat az evangélikus diakóniának is, mert a nevelőszülői hálózatok működése, működtetése, nagyfokú odafigyelést, az emberi problémák iránti fokozott érzékenységet igényel, ami nagy kihívás az ebben dolgozók számára is.

Sztehlo Gábor annak idején különlegesen nehéz élethelyzetben lévő gyermekek számára alakított ki ideiglenes otthont és teremtett családot, így 2019-ben, születésének 110. évfordulójára emlékezve erre a célra kér adományokat az evangélikus diakónia.

Kérjük, hogy lehetőségeikhez mérten vegyenek részt e közös áldozatvállalásban, melynek célja a nevelőszülői hálózatok, azokon keresztül pedig a nehéz élethelyzetben lévő gyermekek és családok segítése.

Ezt megteheitik a gyülekezeti tanévnyitó istentiszteleten, melyet szeptember 8-án, 10 órától lesz az evangélikus templomban.

Szeretettel várják a gyülekezetet, családokat és a hittanos gyermekeket!

Erős vár a mi Istenünk!

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: