Gyógynövény szüret

A kertben évek óta fokozatosan elültetett és azóta ott fejlődő növények idén is alapanyagot szolgáltatnak Alapítványunk céljainak segítésére. Részben kézműves termékekként, vagy egy újabb gyógynövényes sör alapanyagaként, esetenként élvezeti teaként, szárított fűszernövényként.

A kertben növő gyógynövények ebben a nyári nagy melegben is hozzák a újabb és újabb virágos hajtásaikat és a zöld levél állományukat, mely a kevés csapadék miatt az idei évben kisebb mennyiségre mint az elmúlt években.
Az év ezen részében így folyamatosan van mit szedni, és kötözni, szárítani a kert kincseiből. 

A bíbor kasvirág szembetűnő rózsaszín virágai messziről is észrevehető színfoltjai a kertnek, és nap -nap után hozza az újabb és újabb virágokat. A körömvirág hasonló képen magvait és sárga-narancssárga virágait hozza mindig megújulva az üvegház melletti krupban.

A menta és a citromfű is karcsú szárakat és zöld levelek ezreit termi kör krupban a már levágott levendula bokrokat körülölelve. Itt a mennyiség miatt egy folyamatos szedés történi. Ezzel az újabb hatásoknak lehetőséget és napfényt adva a fejlődésük segítésére.

A tárkony és borsikafű töveket már épp a virágzása előtt érte a levágás, hisz a nagy meleg hatására pár nap alatt a virágaik elkezdtek nyílni. 

A leszedett növényeket csokorba kötve vagy kiterítve szárítjuk a további felhasználásig pedig a szárítás és morzsolás után textil zsákokban tároljuk. 
 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: