Földkupacból a kert új központja

A régi kert szélén álló földkupac, mely az épp nem használatos földet foglalta magába egy új félkör-íves ágyássá formálódott a napsütéses nyári napokban.

Az üvegház mellett a eredeti kert szélén álló kupac, mely sziklakertnek, vagy emelt ágyásnak a kialakításra is lehetőséget biztosított, illetve a krupok földpótlását, és az üvegházi növényültetés földigényét fedezte részben, újult meg e rekkenő nyári napokban.

A kert évről évre való bővülése, mely ezen földrészt a kert széléről fokozatosan a kert központi részévé tette, szükséges tette a művelésbe vonását, és beültetését. Az ágyás,mely a kert már meglévő íves ágyás széleihez alkalmazkodva egy félkört-formát kapott, így a központi helyének köszönhetően két kertrészt egyesíti magában. Ez az ágyás szegélyeinek és széleinek szintbeli eltérésével is megmutatja, hisz az eredeti félig a földbe ásott emeltágyás, és az új az üvegház asztalának szintjén lévő kruppok, ami a kert eredeti járófelületét is adják, 2-3 téglányi különbséget mutatnak. Ezt hidalja át ez az ágyás, és teremt egységet a kertrészek között.

Az ágyás alapja itt is egy szerves trágya- és föld keverék, mely a tápanyag ellátást hivatott szolgálni, majd erre került egy réteg föld az ide ültetendő növények fogadására. 

A krupp közepére két tő kamcsatkai mézbogyó került, ívbe köré pedig fekete-piros és fehér ribizli tövek összesen nyolc darab. 

Az ágyás mellett a közlekedő utakat is kiszélesítettük, hisz ezek a legtöbbet használt művelési és látogatási utak. A talajrendezés, itt is fontos része volt a kerti munkáknak. Ez az új egység kiemelkedő és látványos része lett a kertnek és a növények növekedésével még jobban is kiemelkedik majd a kertből. A különleges és ismert növénytövek mindenki számára adnak a kertben új ismereteket, és éréséi időben ízletes gyümölcsöt is.
 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: