Ültess fát!

Alapítványunk is részese lehetett idén az Evangélikus Családi Bölcsőde ünnepi délelőttjének. A Szent György gyógy-és fűszernövénykert növényfelajánlásával járulhatott hozzá a legkisebbek öröméhez.

2019.04.25.-én a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Családi Bölcsődéjében tartották meg 5 csoport részvételével a föld napjához kapcsolódóan ünnepi délelőttjüket. Az ünnepségen részt vettek az Intézmény Idős lakói a Johanneum és a Túróczy Otthonból egyaránt. Séta keretében az intézmény fogyatékkal élő fiataljai is ellátogattak a közös ünneplésre.

Torma-Hasza Mónika lelkésznő gitáros gyermekénekekkel hozta meg a kedvet a közös délelőtthöz. Az énekek a természet szépségére és Isten gondoskodó szeretetére hívta fel a kicsi és vendégeik figyelmét.

A vidám énekszó után A Szeretetszolgálatáért Alapítvány felajánlásában a gyerekekkel közösen elültettek egy som-bokrot a Bölcsőde udvarán, amit a gyerekek és a felnőttek gondos ápolásának köszönhetően az ültetők terve szerint árnyékot adó vadregényes részét képezi majd e kertnek. Az udvar szélén elhelyezett gumikba pedig kis szegfűket, árvácskákat ültettek, ezzel szebbé téve a környezetet. Az ültetésben minden kicsi szeretett volna minél jobban rész venni, így a növények helyének kiásásában, és a növények öntözésében versengve segítettek a felnőtteknek.   

A kertészkedést követően gyermek és idős kezek kapkodtak a finom állatfigurás gofrikért, melyek helyben sültek. A gyermekek a nap folyamán kis csoportokban dolgozták fel a témát.

Az evés ivás után tojáshéjakba, és tojástartó tálcákba körömvirág magokat ültethettek a kicsik, ekkor érkeztek a fogyatékos fiatalok a környéken tett délelőtti sétájukról vissza, ahol Ők is a természet szépségét nézték e napsütötte tájon, és így szívesen csatlakoztak ebbe munkafázisba a kicsi mellé.

A nap során az idősek meséltek a gyermeknek, fiataloknak az Ő ifjúkori emlékeikről, és arról hogy mennyire volt más a kapcsolatuk nekik még a természettel, még ha már városba is laktak közülük sokan.

 

 

Jókai Mór: Ültess fát!

 

Ültess fát!
Hogyha másért nem, lombot ád.
Árnyékában megpihenhetsz,
Gondot ő visel reád.
Jó tavasszal nyit virágot:
Messze érzed illatát,
Kis madárka száll reája:
Ingyen hallhatod dalát.
Ültess fát.

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: