Föld napja a Túróczy Otthonban

A Föld napjához kapcsolódva idén már második alkalommal a Túróczy Otthonlakó is egy délelőttön keresztül ünnepelték e napot!

A délelőtti áhítat, mely a természet nagyságát és szépségét állította az ember kiszolgáltatottsággal, törékenységgel szembe az elmúlásra a megbékélésre hívta a lakókat Torma- Hasza Mónika lelkésznő segítségével.

Az imádság és éneklés után, egy rövid előadással folytatódott a nap. Itt a tavaly már megismert hulladék és ezeknek a mennyiségi arányára kaphattak a hallgatók információkat. A szétválogatás, a lebomlási idők, a termékek árképzésének érték-csomagolás arányát számokon, összehasonlító diagramokon keresztül mindenkinek láthatóan mutatta be az előadó. Az előadás végén, ami egy beszélgetős alkalom volt, ahol az adatokra az itt lakók is tippeket mondhattak, és megoszthatták a témával kapcsolatos véleményüket és tudásukat Lakótársaikkal is, a környezet védelem új irányzatairól hallhattak bíztató híreket.

Az előadás után az épület és a Templom között álló magas ágyás gyomlálása és új növényekkel való beültetése szerepelt az ebédig mint alternatív program. A rossz idő sem rontotta el ezen részét a délelőttnek, a jó és felszabadult hangulatról a Mosolyszolgálat két „szakképzett” Dr. Bohóca is gondoskodott, akik mindnet tudtak a növényekről és ültetetésük módjairól, valamint a balesetmenetes eszköz használatról. A húsvét közelsége a növények öntözésénél a buzgó Doktorokat a növények locsolása mellett a locsolkodás népi hagyománya irányába is elcsábította, így emellé a locsoló énekek is előkerültek a tarsolyból.

A munka közben a terület képviselője, aki egyben a Reményi Sándor Iskola Igazgatója, is tiszteletét tette, és be is ált a munkába, valamint egy találkozási alkalmat teremtett a lakokkal ezen esemény okán. 

A tavaly ültetett növények mellé ültetett új növények az Alapítványi felajánlásnak köszönhetően, sok erre járónak okoz kellemes perceket színpompájukkal, és kellemes illatukkal.
 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: