Fogyatékos fiatalok tábora az Alapítvány támogatásával

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata „Szent Márton városa” Jóléti Alap által kiírt pályázatnak köszönhetően A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központban élők közül 7 fiatalnak tudta az idei nyári táborát támogatni. A fiatalok minden évben 4-5 napra nyáron táborozni indulnak, az idei évben az előző évhez hasonlóan a táborozók úti célja, a Balaton azon belül is Fonyodliget volt. Az amúgy is nagy izgalommal várt tábor így még nagyobb izgalmat keltett a táborba indulók között.

Fogyódon a Hotel Dom Szállodában szállt meg a 4 kísérő és 7 táborozó fiatal három apartmanban, ami a szálloda fő épülete mögött közvetlenül a Balaton parton helyezkedett el. A szállásra vonattal értek le a fiatalok, ami szintén nagy élményt jelentet, hisz nem mindennapi tevékenység e fiatalok számára. 
A táborozás folyamán meglátogattak a tavalyi évhez hasonlóan egyik nap mozgássérült lakók és hála a strand speciális eszközének, ők is élvezhették a magyar tenger hullámait. Külön köszönetet szeretnénk mondani Skriba László és Dr. Sikos Áron önkénteseknek, akik segítették a mozgássérült lakók leutazásait és a munkát.

A tábor fő tevékenysége a jó időnek köszönhetően a fürdés volt a tábor napjaiban, délelőtt és ebéd után is megmártóztak minden nap a fiatalok a Magyar tengerbe. Többször ellátogattak Fonyódra, ahol városnézéssel összekötve fagylaltoztak, frissítő limonádét ittak. A tábor programjában hajó út is szerepelt, mely nagy élmény volt a fiatalok számára.
 

Köszönjük a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata „Szent Márton városa” Jóléti Alap támogatását! 
 

Személyes hangvételű fényképes beszámoló a táborozásról az alábbi linken olvasható:

Forrás: http://www.szedik.hu/hireink/egy-fergeteges-het-fonyodligeten-

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: