Erasmus pályázatunk nyári képzés

A Magyarországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület együttműködik a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvánnyal, amely egy Erasmus+ pályázat keretében - osztrák partnerekkel együtt - fiatalokat készít fel az idősek támogatására. (Empowering next generation for Accompanying & Guiding Elderly) A projekt két fő tevékenysége egyrészt a fiatalok képzése, másrészt fiatalokkal foglalkozó vezetők képzése.

Keresünk a projektbe 10 fiatalt 14 és 30 év között, akik önkéntes munkát szeretnének végezni idősek bevonásával és beszélnek angol vagy német nyelven.
Számukra egy 7 alkalmas képzést biztosítunk, az idősekkel való sikeres önkéntes tevékenységhez szükséges kulcskompetenciák fejlesztésére.
A képzés egy 7 napos ausztriai ifjúsági táborral indul 2023. augusztus 4-10-ig, ezt követően 2023 szeptember közepétől 6 alkalommal online találkoznak a résztvevők.

Az online modulok témái például: Szociális készségek. Kommunikáció és csapatmunka; Önkéntes munka: határok és lehetőségek. IKIGAI--> találd meg a szenvedélyedet az önkéntességhez.; Generációk közötti munka - az idősekkel való munka kulcsai. Hagyományok és rituálék; Projektmenedzsment készségek; Egyéni coaching a lelki (ön)gondozáshoz.

A képzés részeként a fiatalok önkéntes tevékenységet végeznek idősek körében (pl. látogatások vagy játékdélutánok, séták a természetben idősekkel, digitális eszközök és azok használatának bemutatása az időseknek, közös főzés vagy sütés, mesélés a válságos időkről és az ellenálló képesség erősítéséről, vagy akár csak az idősek meghallgatása és a minőségi együtt töltött idő).

A képzés elvégzését egy Youth Pass igazolja, mely az EU-ban elismert igazolás, tanulmánynak számít, álláskeresésnél is előny lehet.

Jelentkezni május végéig lehet a molnarandrea@kie.hu címen.

Várunk szeretettel!

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: