Eng AGE pályázatunk rövid bemutatása

EngAGE: Empowering next generation for Accompanying & Guiding Elderly (A következő generáció képessé tétele az idősek kísérésére és vezetésére)

A projekt céljainak és föbb tevékenyégi köreinek rövid leírása

- A generációk közötti párbeszéd előmozdítása legalább 20 fiatalnak az idősekkel való sikeres önkéntes tevékenységhez szükséges kulcskompetenciák képzésével (2. és 3. tevékenység: 14-30 év közötti fiatal önkéntesek számára szervezett, kevert tanulási tanfolyam, amely 200 önkéntes tevékenységet foglal magában a saját régiójukban élő idősekkel, YE).
 
- A partnerszervezetek ifjúsági önkéntes keretrendszerének javítása legalább 16 önkéntes vezető képzésével a fiatal generációkkal való munka lelki gondozásának, vezetői és motivációs készségeinek fejlesztése, valamint az Európai Szolidaritási Testület és az Erasmus+ lehetőségeinek tudatosítása a fiatalok önkéntes munkájának területén. (4. tevékenység: Képzők képzése önkéntes vezetők számára)
 
- Hídépítés az idős és fiatal polgárok között a csereprogramok és az önkéntesség előmozdításával a mentális egészség és a szolidaritás elősegítése érdekében, miközben fokozódik az idősek társadalmi befogadása és társadalmi részvétele (200 önkéntes tevékenység). fiatal önkéntesek által gondozásban vagy otthon élő idősek körében végzett önkéntes tevékenységek, amelyeket naplókban és a közösségi médiában közzétett bejegyzésekben dokumentálnak, a GDPR-irányelvek tiszteletben tartásával, amennyiben engedélyt adtak rá).
 
- A közös európai értékek és a lelki gondozás előmozdítása a generációk és a partnerszervezetek közötti kölcsönös megértés elősegítése érdekében, ami a katolikus és protestáns egyházak (Ökumene) és fiatal önkénteseik közötti fokozott együttműködési lehetőségeket eredményez (1. tevékenység és 5. tevékenység: régiók közötti együttműködés és közös munkatársi képzés "REVIEW/PREVIEW of engAGE", terjesztési és multiplikátor tevékenységek).

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: