Élménytáborozók a Bemutató kertben

A Egyházközség Élménytáborában részvevő gyerekek a tábor harmadok napján Alapítványunk egy újabb munkaágával ismerkedhettek meg.

A Szent György gyógy-és fűszernövény bemutatókertben a táborozók megismerkedhettek a kiskerti és üvegházi növényápolás és szaporítás módjaival, és kézi eszközeivel. Megismerhették a kert létrehozásának célját, és a közöséig kert filozófiáját is.  

A kertben található növények illatával, küllemével, virágaival, méretével, a bátrabbak izével is testközelből élményszerűen szerezhettek tapasztalásokat. A színes illatozó növények körül a lepkék, darazsak, bogarak is tudtak élményt adni, főleg a fiatalabb gyerekek részére. 

A kert magas ágyásaiból a tábor ideje alatt már megismert citromfű és menta szörp alapanyagait adó növényeket is megnézhették az érdeklődők. Arról is halhattak, hogy miként lesz a növényből sűrítmény, a szörp alapanyaga.

A növények gyógyító hatásnak megismerése közben mód nyílt a kert almafáiról az „almaszüretre” ami ebben a nagy melegben egy kis enyhülést tudott adni a tűző napon.

A megismert növények közül mindenki választatott, és vihette haza egy-egy cserép szárdugványos növényt, amit otthon ápolva és gondozva az ablakpárkány, az erkélyláda, vagy a kertjének dísze lehet. Volt aki egész fűszer kompozíciót álmodott meg a cserepébe, és ezen növényeket és ennek megfelelően válogatta a szárakat össze.
 

Kapcsolódó galéria

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: