Élményfestés kortalan fiataloknak

Krenner- Tóth Katalin vezetésével a Túróczy Otthon lakói egy kis utazáson vehettek részt mely végén a közös munka eredményeként 3 képpel gazdagodott az Intézmény lakóinak közössége.

A délelőtti áhitat alatt az imára összegyűlő lakók már érzékelhették a munka előkészületeit, hiszen három asztal előkészítése közben már láthatták Katát és a neki segítő gondozóik és Alapítványi titkár munkáját. 

Az imaalkalmon így közösen vehettek részt és hallhatták Isten igéjét, majd ezután Kata gyors bemutatkozása után mutatott egy már ezzel a technikával elkészített saját munkáját, és a feladat rövid ismertetése után, három csoportra osztódva leültek a vázlatrajzos A/2-es rajzlap mellé. 

Kék akril festékkel, első feladatként a ceruzával meghúzott vonalakt kellett átfesteni, vékonyabb vastagabb ecsetekkel, rajzlap belsejétől kiindulva a lap széléig. A kezdeti óvatos és félénk mozdulatok után, Kata és egymás biztató szavaira elkészültek a kontúr vonalak mindhárom asztaltársaságnál. A festék megszáradása alatt mód nyílt a kötetlen beszélgetésre és egy frissítő tea elfogyasztására is.

A közös csoportos alkotás második részeként a lapon körülzárt területek tetszés szerinti színre festése várt a lelkes csapatokra. Itt az alap tubus színekből szebbnél szebb színek kikeverése és azt egyre színesebbé váló képek nagy örömöt és szórakozást jelentettek az alkotásban részvevőknek és a gondozóknak egyaránt. Kata mindenki kérésének megfelelően a kedvenc színét is kikeverte a palettán, hogy azzal festhessen mindenki, ezzel is hozzá járulva a közös alkotáshoz saját magát és érzelem világát megmutatva a többieknek, és a majdani alkotás megtekintőinek.

A képek elkészülte után a búcsúzás alkalmával megfogalmazódott a vágy hasonló közös alkotásra, melyet Alapítványunk reményei szerint még több ízben meg tud valósítani a közeljövőben.

A képek megszáradása után az intézmény fali újságaira fognak a kész alkotások kikerülni az alkotók nevével, ezzel az intézmény folyosóit színesebbé téve.

Köszönjük Katának a Lakók vidám mosolyait és az alkotás örömét!

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: