Éled a kert újra

Alapítványunk fűszer- és bemutató kertje terveink szerint idén is sok találkozás és öröm forrása lesz az itt lakok, és gondozóik valamint a Családi Bölcsőde gyermekei számára.

Az év kezdés a kertben rengeteg elvégzendő munkát tartogat a gondozó kezek számára, hisz a növény állomány szépen növekedésnek indult már a beköszöntött hírtelen melegnek köszönhetően.

A tavaly betelepített félfás növények nagy része is átvészelte a telet, és a vaddisznók és őzek látogatást a kertbe, mely egyik nagy károkozója a kertnek minden télen így idén is. A fő kárhelyszín a kerítéshez közel eső magas ágyások és azok növény állománya. 
A hiányzó vagy károsodott növények az ágyásokba pótlásra kerülnek és újabb növények ültetését is tervezzük, valamint a felajánlásból kapott téglákból újabb ágyások kialakítását is célul tűztük ki idénre. 

A kert szerezne összekapcsolódni az idén Alapítványi támogatással megvalósuló Evangélikus Családi Bölcsőde udvarának megújulásához. Ezzel tovább bővítve és szépítve az intézmény körüli gondozott terület arányát, ami a haszonkert eredeti és mindmáig legfőbb célja életre hívásának és fenntartásának.
 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: