Egy régi ágyás megújulása

A régi és a télen a vaddisznók által megrongált ágyás megújult, és új funkciót kapott.

A régi „templom vagy bazilika krup”, mely a kert indulásakor egy kiemelt helyet foglalt el a kerten belül, hisz alakja és a benne lévő virágok is különlegessé tették a kertben, a múlt tél során nagyban megrongálódott, téglái eltörtek, és a növények gyökerei, magjai szerteszóródtak, tönkre mentek. 

Az idei évben az új krupok kialakításával, valamint a felajánlott növénytövek gazdagsága miatt, itt egy új félfás ágyás került kialakításra, az eredeti formát és kialakítást visszaállítva,  a kert azóta megváltozó kinézetéhez és formájához alakítva. 

Az átmeneti téglahiány miatt az ív alsó szegélye készülhetett csak el, mely már mutatja a krup méretét, és határait, és lehetővé tette a növény beültetéseket. A régi még megmaradt körömvirág, és borágó töveket átültettük az első krupokba a színes virágú növények közé, ide pedig fél-fás termő növénytöveket telepítettünk.
Az ágyás hátsó részébe három-három tő bordó és sárga egresbokor tő került elültetése, az ívbe pedig két tő goji-bogyó bokor került. A kerítést szegélyező fák félárnyékos helyet biztosítanak a növényeknek, ezzel segítve a fejlődésüket-növekedésüket.

Az ágyások között itt is szükséges volt a munkák során a közlekedő utak kiegyenesítése és egyengetése is, a kert körbejárhatósága miatt, valamint a krup kialakításból származó feleslegesé váló föld és törött téglák elhordása.

Ezzel újabb bokor szinthez tartozó növényekkel gazdagodott a kert, és az itt megismerhető növények sora.
 

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: