Egészségnap Alapítványunk szervezésében

Egészségnapot tartottak a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány szervezésében az evangélikus templom melletti gyülekezeti udvarban. Egészségügyi állapotfelmérésekre került sor, emellett a Nemescsói Tézsula Hagyományőrző Egyesület közreműködésével főzőbemutatót is tartottak, ahol a hagyományos magyar konyha értékei voltak fókuszban.

Szöveg: vaol.hu, Alapítvány

A koleszterinszint meghatározás mellett vércukorszint, testsúly, testmagasság mérésre, BMI meghatározásra, testzsír mérésre és vérnyomásmérésre is lehetőséget biztosítunk. A programunk célja a tudásátadás, illetve a tudásbővítés, szeretnénk ráirányítani a figyelmet a megelőzésre és az egyéni egészségmegőrzés fontosságára. Arra próbáltunk ösztönözni mindenkit, aki eljött a programunkra, hogy tudatosan éljen és minél gyakrabban menjen el állapotfelmérésre a komolyabb bajokmegelőzése érdekében. 

A rendezvény keretein belül 63 személynek tudtunk egy álltalános egészségi állapotfelmérést nyújtani, ami mellett a helyszínen lévő szakemberek tnanácsokkal is szolgáltak a mindennapokra a részvevőknek.

Rendezvényünk kiegészült egy főzőbemutatóval is, ebben a Nemescsói Tézsula Hagyományőrző Egyesület tagjai voltak a segítő partnereink. A sütés-főzés mellet tapasztalatok megosztására és receptcserére is volt lehetőség.

A Szombathelyi Evangélikus Egyházköszég Szeretetszolgálatáért Alapítvány az idén 25 éves, a programok ehhez kötődően évforduló jegyében zajlanak. A gyülekezeti udvaron megtartott rendezvény - amely az Egészségfesztivál a jó gyakorlatok tükrében című projekt része - a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

 

Eredeti cikk alábbi linken olvasható: 

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2023/09/egeszsegnap-szombathelyen-allapotfelmeres-es-fozobemutato-az-evangelikusok-gyulekezeti-udvaran

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: