Díj a szociális munkásokért – jelölj te is, mert megérdemlik

Forrás: kotoszo.blog.hu Magyarországon az emberek közel egyharmada él együtt olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. A szociális munka egyidős az emberiséggel, az ágazatban dolgozók társadalmi megítélése és megbecsülése mégis méltatlanul alulreprezentált. A szociális munkások elismeréséért díjat alapítottak, január 31-ig várják a jelöléseket.

A szekszárdi Twickel Birtok és a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány 2016-ban megalapította a Jószolgálat-díjat azzal a céllal, hogy a különböző területeken szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkáját bemutassa, valamint hogy a különböző szociális életpályákat népszerűsítse és társadalmi elismertségét növelje. 2017. január 31-ig lehet a joszolgalatdij.hu weboldalon jelölni a magánszemélyeket, intézményeket és civil közösségeket.

2016. november 12-én, a Szociális Munka Napján világszerte azokat a személyeket ünnepelték, akik szociális munkásként másokon segítenek áldozatkész, nagy szakértelemmel végzett munkájukkal. Magyarországon az emberek közel egyharmada él együtt olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. A szociális munka egyidős az emberiséggel, az ágazatban dolgozók társadalmi megítélése és megbecsülése mégis méltatlanul alulreprezentált.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány felismerte ennek a kiemelkedően fontos hivatásnak méltatlanul alacsony elismertségét, és megalapította a Jószolgálat-díjat, amely a valódi emberi értékeket, a tenni akarást, az áldozatvállalást, a jószolgálati tevékenységet ismeri el.

http://kotoszo.blog.hu/2016/12/30/dij_a_szocialis_munkasokert_jelolj_te_is_mert_megerdemlik

 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: