Diakóniai munka az iskolákban is

Forrás: minap.hu, szöveg és kép: Végh Csaba Pedagógusokkal találkozott az evangélikus püspök Miskolcon. Fabiny Tamás a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola és Óvoda nevelőit látogatta meg.

gryllus_fabinyi_160229_vcs_5.jpg

Fotó: Végh Csaba

Gryllus Dániellel közösen érkezett és egy Weöres Sándor műveiből összeállított, zenés irodalmi, és teológiai délutánt hozott ajándékba. A püspök, aki gyermekként négy évig élt a városban, most azért jött, hogy meghallgassa a pedagógusok oktatással kapcsolatos elképzeléseiket, gondjaikat. De arról is beszélt, hogy az iskolát szeretnék bekapcsolni a diakóniai munkába.

gryllus_fabinyi_160229_vcs_3.jpg

Hogy lehetne majd az iskolát is abba az irányba segíteni, hogy nyitott legyen a szeretetszolgálatba való bekapcsolódásra az egyházközségekkel együtt, és így az egyházközség területén diakóniai szeretetszolgálati munka is meginduljon - nyilatkozta Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke. Hozzátette: Biztos vagyok benne, hogy a diákok akár az önkéntes munka keretében, akár egyéb szervezett formában jelen lesznek majd ebben a diakóniai szeretet szolgálati munkában. 


Olvass tovább: http://diakoweb.webnode.hu/news/szeretnek-bekapcsolni-a-diakoniai-munkaba-az-iskolat-is/

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: