BESZÁMOLÓ A KÖZÖSSÉGI KERT 19. ELŐADÁSÁRÓL

Az utolsó előtti előadáson a hazánkba jól használható, és könnyen termeszthető gyógy-és fűszernövényekről hallhattak az alkalom keretében.

Az előadáson először a termesztés és a gyűjtés nehézségeit, szabályait és formáit ismerhették meg az érdeklődők. A kívánt drog nyerésénél betartandó szabályok megismert itt megismert sora részletesen kitértek a gyűjtőre a gyűjtés idejére, a gyűjtésre használatos szerszámokra egyaránt. Ezen törvényszerűségek a növények életritmusát, és a megújulási képességét figyelembe véve ad támpontokat a növénygyűjtési munkára vállalkozók számára.

A hallgatok a hazánkba jól termeszthető, és vadon termő növények közül megismerhették azon tíz-tízen öt növény biológiai, és élettani szükségleteit, melyek a megfelelő fejlődést biztosíthatja. Ezen növényeknél külön is kitért az előadó ezen növényi drogok szedésnek idejére és szedési módjára.

Rövid áttekintést is bemutatott adatok segítségével előadónk a Magyarországon közép és nagyipar által termelt gyógynövényekről, és ezen növények termesztéshez használt speciális eszközökről, kiegészítő vágó toldalékokról, kézi szerszámokról mint a kamilla fésű, vagy a levendula arató fej.

Az előadás végén az így megismert növények háztartásban, házi gyógyításban használható módjait és létjogosultságát beszélték meg, egymást saját tapasztalataival is gazdagítva.

Következő előadásunk:

2018.10.27. Szombat 20. Előadás 9:00 Kisterem

Gyógynövény felhasználási módjai
Gyógynövényes receptek és szépségápolási termékek, édességek díszítő és ízesítő szerei  

Minden érdeklődőt szerettelek várunk ingyenesen látogatható alkalmainkra!

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: