BESZÁMOLÓ A KÖZÖSSÉGI KERT 17. ELŐADÁSÁRÓL

Szeptember második szombatján megtartott alkalmunkon a rendszeresen előadásainkat megtisztelők mellett, nagy örömünkre új érdeklődők is megjelentek.

Az előadás elején a gyógynövények múltjával ismerkedhettek meg a hallgatók, mikor és miért kezdtek először nem csak a fogyasztás élvezetéért, vagy pont a különleges „hatás” miatt ezen természeti „kincses-bányákkal” foglalkozni. 

Az évek során hogy adódott össze e tudás, és egyes korokban kinek, kiknek volt a kiváltsága e természeti különlegesség ismerete. Hogy váltotta fel a kis háztáji- templomkerti termesztést a nagyipari termelés. Mik a termelés ma is használt változatai. 

Ezen nagyipari növénydrogoknak és a hagyományos termesztésből kikerülő övényi hatóanyagoknak mik az azonosságai, és mik a jól elkülöníthető eltérései. Ennek mi az oka, mikor és melyiket érdemes választani saját vagy családunk használatára.

Magyarországon hogy alakult ezen növények természetes elterjedése, kivadulása, termesztése Milyen formában létezik Hazánkban ezen növények termesztése, mik a legjelentősebb gyógynövényeink, és mik amikben hiányt szenvedünk. Kertestül a beszélgetések során ennek mi az ismert oka.

Mik az előnyei ezen még nem túlnemesített, csak mostanában felfedezett növényeknek a termesztett haszonnövényekkel szemben.
Az előadás végén vissza utaltunk a kedvező növénytársításokra, vetésforgókba való illesztésükre.

 

Következő előadásunk:

2018.09.22. Szombat 18. Előadás 9:00

Gyógynövény szedés és gyűjtésének szabályai
Gyógynövény gyűjtési naptár


Minden érdeklődőt szerettelek várunk ingyenesen látogatható alkalmainkra!

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: