BESZÁMOLÓ A KÖZÖSSÉGI KERT 14. ELŐADÁSÁRÓL

Ezen előadásunkon a már megismert növények igényeinek legmegfelelőbb termesztési technikákat ismerhették meg a hallgatók. 
A kiskertben is jól és könnyen használható fóliasátrak vagy üvegházak fajtájinak, azok előnyeivel hátrányaival  valamint felépítésüknek, tájolásuknak,  és szükséges felszereltségüknek alap elveivel egy képes PPT vetítés segítségével kaphattak betekintést a jó gyakorlatokat bemutató prezentáción keresztül.  A képes beszámoló után a haszon- és gyógynövények termelését befolyásolni tudó előnyök megbeszélése és a kiskerti művelési idő kitolásának módjait vettük végig beszélgetés formájában. 
A magas ágyás és gyógynövény-spirál kialakítást és előnyeit, hátrányait is megismerhették egy beszámoló alkalmával, ahol a rétegrend, tájolás, felépítés, kertben való elhelyezés  jó és rossz elveit gyakorlati példákon képeken keresztül láthatták a hallgatók. Itt a növények ültetésénél átgondolandó főbb elveket is végig vettük mint a növény várható mérete, növekedési iránya, fejlődési ritmusa…

 

Következő előadás:

2018.06.09. Szombat 15. Előadás 9:00 Kisterem

Szaporítási módok, és befolyásoló tényezői
Növényápolási eszközök kiválasztása, és jól használható fajtái

 

Minden érdeklődőt szerettelek várunk ingyenesen látogatható alkalmainkra!

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: