Az evangelikus.hu egy országos jószolgálati gyűjtésről ad hírt

Minden gyermek megérdemli a felhőtlen gyermekkort! – Nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjt egész áprilisban az Ökumenikus Segélyszervezet a Tesco áruházakban

Budapest – Idén már harmadik alkalommal indította el Felhőtlen gyermekkor elnevezésű gyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. A Tesco idén is stratégiai partnerként működik közre a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő akcióban. Az előző évekhez hasonlóan a vásárlók az áruházak pénztárainál, illetve az online felületen kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával csatlakozhatnak az összefogáshoz április 4. és 30. között.

Nagy szükség van a támogatásra

Magyarországon ma is sok gyermek él nélkülözésben. Sokuk számára nem adatnak meg a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételei: az egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő napi étkezés, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon. Az önhibájukon kívül nehéz helyzetben élő gyermekeknek gyakran olyan dolgokról is le kell mondaniuk, mint az életkoruknak megfelelő játékok, az önfeledt pillanatokban gazdag nyári táborok vagy az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen sportfoglalkozások. Nagyon sok a teendő a gyermekbántalmazás terén is, mely többeket érint, mint gondolnánk, és az elszenvedett lelki-testi sérülések sok esetben az egész életre kiható következményekkel járnak. A Tesco áruházak pénztárainál és online elérhető 250 forint értékű kuponok megvásárlásával idén is segíthetünk, hogy minél kevesebb gyermeknek kelljen nélkülözésben élnie és bántalmazást elszenvednie.

Tavaly nagyon sokan segítettek

Tavaly a vásárlóknak és a Tesco kollégáinak köszönhetően rekordmennyiségű, 72 414 750 forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet az átmeneti otthonokban élő nehéz sorsú gyermekek nyári táboroztatására, év közbeni személyre szabott fejlesztő foglalkozásokra, valamint egy új, gyermekeket segítő csepeli szociális és fejlesztő központ létrehozására fordított. 

Konkrét célkitűzésekért

A Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtés célja idén is az, hogy ráirányítsa a figyelmet a Segélyszervezet gyermekeket segítő munkájára és forrásokat biztosítson a tevékenység fenntartásához, folytatásához, fejlesztéséhez. Az idén 25. évfordulóját ünneplő szervezet 2016-ban több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermek felzárkózását segíti különböző fejlesztő foglalkozásokkal, több mint 500 gyermeknek biztosít menedéket lakhatásukat elvesztett családokat befogadó átmeneti otthonokban és több mint 500 bántalmazást elszenvedett gyermeket támogat a továbblépésben. Az adományokból emellett a bántalmazott gyermekek rehabilitációját segítő két balatoni tábor megszervezését, valamint egy új közösségi tér létrehozását tűzte ki célul a miskolci Avas lakótelepen, ezzel is kapaszkodót biztosítva a nehéz sorsú gyermekek felzárkózásához. 

Segítsük együtt a Segélyszervezet munkáját, mert minden gyermek megérdemli a felhőtlen gyermekkort!

http://www.evangelikus.hu/mos-tesco-raszorulo-gyerek-gyujtes

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: