Az engAGE Erasmus+ pályázatunk képzése

Az „EngAGE - A következő generáció képessé tétele az idősek kísérésére és vezetésére” című pályázatunk egyik fő tevékenysége (a fiatalok képzésén túl, amire még mindig lehet jelentkezni, részletek ld itt: http://www.szeretetszolgalatert.hu/hireink/a-kovetkezo-generacio-felkeszitese-az-idosek-kiseresere-es-vezetesere ) a trénerek képzése, melyre május és június hónapokban került sor. Összesen 16 fő (8 osztrák és 8 magyar) önkéntes vett részt a három modulból álló képzésen.

Az Ausztriában lezajló másfél napos első modul témája "A rendszer és én: munka különböző környezetben idősekkel" volt, ezen kívül foglalkoztak Önkéntesmenedzsmenttel is. A résztvevők megismerhették a Vezető partner „Lelkigondozói beszélgetés” projektjét, mely jó példaként szolgálhat egy magyarországi megvalósításra is. Érdekes volt látni a két ország különbözőségeit illetve a hasonlóságokat. A résztvevők megosztották egymással az ezen a területen szerzett tapasztalataikat is.

A két Magyarországon tartott modul témái a „Liturgia / Inspiráló emberek és projektek keresztény értékekkel” illetve a "Lelki gondozás és generációk közötti kommunikációs készségek" voltak. A képzést Torma-Hasza Mónika lelkésznő és Gregersen-Labossa György lelkész tartották, mindketten mentálhigiénés szakemberek is egyben. Sok értékes információ elhangzott a kétszer másfél napos tréningen. Az önkéntesek részt vettek egy áhítaton is a Túróczy otthonban, ezt követően pedig mindegyikük egy órát az otthon egy-egy lakójával töltött, beszélgetve, együtt imádkozva. Később megosztották egymással a tapasztalataikat, kiértékelték azt.

A képzést elvégzők a megszerzett tudást és ismeretet a saját közösségükben illetve munkájuk során kamatoztatni tudják.

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: