Az első Dr. Bohóc "Mosolyszolgálat" rendelése a Korházban

„Szerencsére feloldották a Markusovszky Kórházban a látogatási tilalmat, így lassan már vizitelhetünk. Az első alkalom így április 4-én lesz. De bízom benne, hogy csak néhány alkalom lesz az, mikor egyedül megyek, nemsokára csatlakoznak hozzám a szombathelyi Dr. Bohócok” – tette hozzá Szilárd.

Péntek késő délután tréningeztek a szombathelyi Dr. Bohóc Mosolyszolgálat bohóctanoncai vezetőjük, Vass Szilárd, profi bohócdoki segítségével. Látszott, hogy nem először csinálják, az is, hogy bizony ez nagy kreativitást igényel, néha olyan szituációkba bonyolódtak, hogy mi, a közönség szakadtunk a nevetéstől.

A szombathelyi színészek és bábszínészek alkotják a csapatot: Balogh János, Fekete Linda, Szabó Róbert Endre, Sodró Eliza, Matusek Attila, Jámbor Nándor, Takács Dániel és Lehőcz Zsuzsanna.

Bár ők tanultak és gyakoroltak, mi nem nagyon bírtuk nevetés nélkül.

„Most eljutottunk végre egy olyan szakaszba, ahol a Dr. Bohóc jelöltek már értik, mi a folyamat, csak még nem mindig érzik. Innentől kezdve rengeteg gyakorlásra és ismétlésre van szükség, de tudják, mik azok a szituációk és helyzetek, amik felmerülhetnek a kórházban. Persze hozzá kell tennem, hogy ezek egy része bizony az improvizációra épül” – mesélte Szilárd.

Megtudtuk, hogy ez nem egészen próba, inkább kurzus vagy workshop, ahol megismerik egymást és megtanulják, hogy reagál a partner az adott szituációban. Ezt a készséget fejleszteni lehet csupán, bepróbálni nem. Először bemelegítettek, majd olyan szituációkban kellett helyt állniuk, amikbe egy bohóc kerülhet. Ezek az irányított játékok  egyszemélyesek, kétszemélyesek, csoportosak is lehetnek.

 

Így ad hírt az első vizitről, és az előzetes készületekről a médiában:

http://www.szombathely-lutheran.hu/hireink/egyhazkozseg/bohocok-a-probateremben

http://www.frisss.hu/hirek/megneztuk-hogy-treningeznek-a-szombathelyi-dr-bohocok

http://vaol.hu/szombathely/orommel-setalnak-bele-vass-szilard-csapdajaba-bohocok-a-probaterenben-1760286

 

 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: