Alapítványunkat munkáját is megismerhették a bajor diakónia képviselői

Forrás: www.szedik.hu Magyarországon jártak a közelmúltban a Bajor Evangélikus Diakónia képviselői, akik nagy érdeklődéssel tekintették meg azokat az intézményeket, amelyeket a magyar evangélikus diakónia az utóbbi időben az államtól átvett, és megismerkedtek a most készülő diakóniai stratégiával is.

A Magyarországi Evangélikus Egyház testvéregyháza a bajor egyház, így a diakónia területén is szoros az együttműködés.

Számos közös program, szeminárium, tanulmányút, közös akció és pályázati összefogás valósult már meg az elmúlt évtizedekben. A következő időszakban az önkéntesség területén kívánnak magasabb sebességi fokozatra kapcsolni a partnerek.

A mostani látogatás fő célja a koronavírus-járvány utáni személyes kapcsolatfelvétel és a jövőbeni tervek összeállítása volt. Sandra Schumann, a bajor diakónia egyik vezetője és Fenja Lüders partnerkapcsolati referens látogatásuk során betekintést nyertek a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ kooperáción alapuló fejlesztésébe, amelyben egyházi, önkormányzati, civil és vállalkozói szereplők vesznek részt. Ellátogattak a központ ágfalvai telephelyére, ahol pszichiátriai betegeket gondoznak. Nyugat-Dunántúl után Budapest, Nagyszénás és Szarvas volt az úti cél, az ottani diakóniai intézményekben jártak.

Tájékoztatást kaptak Hutflesz Mihály kuratóriumi elnöktől a  Daikóniai Központ és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány együttműködéséről, létrehozásának és fejlődésének főbb álomásaíról, diakóniai munkaágairól, tevékenységéről, szervezeti felépítéséről valamint az alapítvány éppen lezárult Interreg önkéntes programját is megismerték.

Szombathelyi útjuk végén Sandra Schumann kiemelte: elismerésre méltó, hogy a sokszor nehezített körülmények ellenére is sikerül megfelelő megoldásokat találni a kihívásokra, az ellátottak érdekeit szem előtt tartva, nem megfeledkezve a szeretetszolgálat lényegéről.

– Sokat tanulhatunk egymástól! – összegezte.

Forrás: http://www.szedik.hu/hireink/kozpontunk-intezmenyeiben-is-jartak-a-bajor-diakonia-kepviseloi

Kapcsolódó galéria

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: