Jubileumi konferencia megalakulásunk 25. érvfordulóján

Alapítványunk a negyedszázados ünnepét egy szakmai konferenciával ünnepelte meg, melyben hálát Istennek és a együttműködő szervezeteknek, magán és céges támogatóink, valamint az szervezetünket segítő önkénteseinek a szeretetszolgálatban elvégzett munkájának segítésében támogatásában.

A szakmai konferencia négy előadásán rész vettek a Szombathelyi Evangélikus Gyülekezethez tartozó Intézmények és közösségek képviselői, volt és jelenlegi Kurátorai, Presbitérium tagjai. Szervezetünket a 25 év alatt támogatásukban részesítőt cégek küldöttei valamint magán személyek akiknek a diakónia jószolgálati tevékenységünk érték, és  tevőlegesen tudnak és tudtak segíteni e munka elvégzésében anyagai eszközeikkel, felajánlásukkal, valamint személyes önkéntes munkájukkal. Azon a városban és környékén működő szociális és egészségügyi intézmények is elfogadták megívásunkat megtisztelve minket a részvételükkel akikkel együtt végezzük a szeretetszolgálati munkánkat, és segítjük a rászoruló ember testvéreinket. Kiemelt meghívotthént vettek részt a Túróczy Zoltán Szeretetotthon lakói rendezvényünkön, mint az Alapítványunk életrehívó projekt jelenkori képviselői, akitt itt a Templom mellett közösségben tölthetik idős napjaikat.

A konferencia részeként Majthényi László, Vas Vármegye Közgyűlésének elnöke a vasi civil életről, dr. Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere a szombathelyi közösségek együttműködéséről, Gregersen-Labossa György, a Diakóniai Bizottság elnöke a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai stratégiájáról, Hutflesz Mihály az alapítvány 25 éves működéséről, főbb mérföldköveiről és terveiről számolt be a társszervezetek és partnercégek, valamint a megjelent gondozottak részére.

A konferencia után egy szerén agapéra hívta és várta Alapítványunk a meghívottakat, ahol lehetőség nyílott a kötetlenebb beszélgetésre, a múlt felidézésére a közös kapcsolódási pontok felfedezésére.


Ezen eseményről bővebben olvashat:
https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2023/09/szombathelyi-evangelikus-egyhazkozseg-szeretetszolgalataert-alapitvany-huszonot-ev-hittel-szolgalatban

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: