Alapítványunk a Egyházközség Adventi vásárán

Az idei évben is részt vett A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Jótékonysági Vásárán a Szeretetszolgálatért Alapítvány.

A vásár kínálatának még színesebbé tételét Alapítványunk idén első alkalommal az év tavaszán és nyári időszakban termesztett, a Szent György gyógy- és fűszerkertben ültetett és leszedett növények felajánlásával tudta elősegítetni. 

A kert kincseinek növényi drog-szárítmányát a Túróczy Otthon dolgos kezű lakói segítségével tudta Alapítványunk az épület padlásán, természetes úton a kellő szárazsági fokig megszárítni. A növények kötözését és válogatást a szárítás előtt, és a növényi részek mórszólást a száradás után szintén az Otthon lakói segítették délelőtti foglakozásaik alkalmával, munkájukat az Alapítványnak szerzetből és vidám szívvel felajánlva. 

A késő ősszel utoljára levágott mentából a SZEDIK konyhája segítségével ízes szörp készült, melyet a Nőegylet tagjai díszítettek és varázsoltak nem csak finom, de szép termékké is!

A szárítmányok csomagolása, üvegbe töltése valamint felcímkézése a könnyű és egyértelmű beazonosítás érdekében a vásár előtti napokban tettük meg önkéntes segítők bevonásával. 

Alapítványunk célja, hogy ezen alkalom mintájára más gyülekezethez kötődő rendezvényeket is tudjon ilyen módon is, felajánlásával a jövőben támogatni, az immár majdnem 3 éves bemutató kert, az Alapítvány egyik fiatal munkaága.

 

Az Alapítvány köszöni az előkészítő munkákba és a vásár ideje alatti minden munkát, mely elősegítette a növények eladhatóvá tételét és értékesítését.

A vásáron és a szállítás alatt készült képek a termékekről a képgalériában tekinthetők meg: 

Szeretetszolgálat fő támogatói:

Alapítványunk média partnere: