Adományok Ukrajnába

A múlt hétre a Reményik Sándor Általános Iskolával közösen meghirdette gyűjtésünk adományait a a tegnapi napon eljuttattuk a Nemescsói gyűjtőpont raktárába.

Az Iskolánk diákjai és szülei valamint az Egyház község területén sokan éltek a segítés lehetőségével, és így széleskörű adomány érkezett a két gyűjtő pontunkra a hét végére. 

Az Ukrajnából menekülők segítésére sokan tartós élelmiszert, baba ételt, tisztálkodó szereket, WC- papír, zsebkendő, pelenkát, törlőkendőt, gyümölcslét, konzervet, fertőtlenítő szert, gyógyszert hoztak felajánlásba.
A szegénysorú emberek megsegítésére meleg ruha, cipő, esőkapát, takaró, hálózsák, polifon, és még ágymatracok is szép számmal érkezett a gyűjtésünkbe.

A gyűjtőpontokon a sok segítő kéznek hála, ezen tárgyak szétválogatva és rendszerezve dobozokba kerültek, ezzel a tárolást szállítást is megkönnyítve. A csomagolásnál igyekeztünk figyelni arra is hogy a dobozok bel tartalma lehetővé tegye az egy személynek is a mozgatást. A dobozok feliratozása a segítség mind pontosabb adását szolgálta, így a gyűjtő pontokon ez információk segítik a határnál dolgozókat a célba juttatáskor.
 
Szombathely két gyűjtő pontja között az adományok mozgatását a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Intézet gépjárműve és dolgozói segítették, valamint az adományok Nemescsóra való elszállításában is hathatós segítséget nyújtottak. Az intézmény egységes dobozok felajánlásával is segítette a háború elöl menekülő embertársainkat.

Gyűjtésünkhöz csatlakozott a Falco Zrt. szombathelyi telephelye is, ahol gyűjtést hirdettek a célunk támogatására, és ezen tárgyi adományokat részünkre el is jutatták a múlt hét végén ezzel segítve munkánk.

 

Alapítványunk köszönetet mond minden jólelkű támogatónak aki segítette az Iskolával együtt indított diakóniai gyűjtésünket, valamint az önkéntes segíttőink féradságos munkáját!

 

Gyűjtésünkről további képeket és információkat kaphat: 
http://www.remenyik-iskola.hu/hireink/remenyik-sandor-evangelikus-altalanos-iskola/adomanygyujtesben-vett-reszt-iskolank
 

Kapcsolódó galéria

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: