A kertben lévő virágok szárítása

A gyógynövény kertbe egymás után szirmot bontó virágokat az üvegház árnyékolásának hála, szedés után itt helyben tudjuk szárítani a tovább felhasználást így biztosítva.

A kertben a körömvirág, kamilla, kerti borágó, és bíborkasvirág, orbáncfű  virágtermése naponta érlel új kinyíló virágokat, melyeket a meleg száraz időnek hála a kertben álló üvegházban műanyag kosarakon és papír dobozokon könnyek és nagy hatékonysággal tudunk szárítani. 

Ezen eljárással biztosítjuk a növénydrogok jó és egészséges megtartása mellett, a későbbi felhasználását, és azt hogy alapanyaga lehessen a későbbiekben az Alapítvány kézműves termékeinek.

Ezen munkák a virág nyílásának ideje alatt folyamatosan adnak munkát a kertben dolgozóknak. A nyíló virágok sok rovart főleg méhet, dolgót és pillangót vonz a kertbe, ezzel is szebbé és színesebbé és hangokkal megtöltve azt.

A körömvirág virága mellett, a köröm alakú magjait is szedjük, mely a kertben az újra vetést, felajánlás kép adományozást is lehetővé teszi a következő tavaszon Alapítványunknak.
 

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: