2018-ban Hutflesz Mihály elnök az év diakóniai önkéntese

Ünnepi istentisztelet keretében adott hálát az evangélikus közösség az önkéntesekkel, a diakóniai munkatársakkal és a rájuk bízottak képviselőivel együtt a Deák téri evangélikus templomban 2018. szeptember 25-én.

Az idei év különösen is emlékezetes, hiszen jubileum is egyben: a Magyarországi Evangélikus Egyházban 65 évvel ezelőtt alapították meg az intézményes evangélikus diakóniát. Alapítványunk pedig 20 éve végzi jószolgálati munkáját, így ez Alapítványunknak dupla évforduló volt.

Diakóniai szolgálattevők, önkéntesek, lelkészek vettek részt az ünnepi liturgiában, melynek végén díjakat adtak át a diakóniában hosszú évek óta tevékenykedő segítőknek. Köztük Hutflesz Mihály, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatért Alapítvány elnöke Az év diakóniai önkéntese díjat vehette át.

Az alkalmon idén is sor került a diakóniában végzett szolgálatért adományozott díjak átadására. Hutflesz Mihály,  aki A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítványt kuratórium elnökeként vezeti 20 éves az Alapítvány egyre szerteágazóbb munkáját. Önkéntes szolgálatáért és ez idő alatt a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség, a Diakóniai- és ifjúságnevelő munkát végző Intézményei segítésért és támogatásáért kapta meg az év diakóniai önkéntese díjat. 

Alapítványának 20 éves munkájához kötődik a Túróczy Zoltán Szeretetotthon felépítése és üzemeltetése, mely 30 idős bentlakónak nyújt szállást. Részt vett a Szombathelyi Egyházközség és a Szombathelyi Diakóniai Központ Épületeinek és Intézményeinek forrásteremtésében és eszközbeszerzésében, épület felújításában, lakóinak nyári táboroztatásban pályázatok írásával és saját tőkéjének felhasználásával. Részt vállal a Reményik Sándor Általános Iskola rászoruló gyermekinek mindennapi étkeztetésében és iskolai kirándulásaiban. Életre hívta és működteti a kórházi és idősotthonok látogatását végző Mosolyszolgálat munkáját Szombathelyen, Sopronban és esetenként az Ország más városainak szakosított Intézményeiben.  Terápiás és oktatási célokkal létre hívta a Szent György gyógy-és fűszernövénykert bemutató kertjét. Munkája során segítséget nyújtott a Szombathelyi Evangélikus Gyülekezetben működő csoportoknak rendezvényeiket és beruházásukat anyagiakkal. Az év elején indult Mózeskosár Evangélikus Nevelőszülői Hálózat költségeihez is segítséget nyújtott, és szándéka szerint továbbra is nyújt.

Az alkalomról részletesen olvashatnak és videóanyagokat nézhetnek meg az evangelikus.hu oldalon.

Fotók: Horváth-Bolla Zsuzsanna, Ádám Dávid

Kapcsolódó galéria

Alapítvány fő támogatói:

Partnereink: